Najwyzej jak podlacza do VASa w serwisie to przywroca tak jak przyjechalo z fabryki, jak beda robic jakis update sterownika
obieg wewnętrzny powietrza klima manualna
Zwiń
X
-
obieg wewnętrzny powietrza klima manualna
Pytanie mam czy po włączeniu obiegu powietrza wewnętrznego przy klimie manualnej z nawiewu czuć, słychać jakąś różnice? U mnie w aucie po wciśnięciu przyciska przycisk się podświetla ale nic nie słysze aby cos się przestawiało pod deską, albo siła nawiewu się zmieniała. Teraz się zastanawiam czy tak w skodzie jest i faktycznie obieg wew jest włączony czy cos jest zepsute i np jeżdżę cały czas z obiegiem otwartym albo zamkniętym. W poprzednim aucie jakie miałem było słychać jak jakieś klapki pod deską się przestawiały a w jeszcze innym był inny szum powietrza. Auto mam od mc. Po przesunięciu pokrętła na szyby przycisk odskakuje i nie daje się włączyć w instrukcji wyczytałem że to jest normalne w skodzie, ale co z tym obiegiem w pozostałych położeniach kierunku nawiewu?
-
-
Zamieszczone przez maxdaxW poprzednim aucie jakie miałem było słychać jak jakieś klapki pod deską się przestawiały a w jeszcze innym był inny szum powietrza.
Komentarz
-
-
Zmiana dźwięku nieopływanego powietrza z nawiewów. A najszybciej to sprawdzić w upalny dzień z klimatyzacją. U mnie leci zimniejsze powietrze niż z zewnątrz gdy jest włączony obieg wewnętrzny.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
maxdax, jeżeli nie masz problemów ze słuchem to musisz słyszeć zmianę natężenia dźwięku pod schowkiem. jeżeli nie słyszysz to coś z elektryką ponieważ nawet jeżeli jest zerwane/zdjęte przekazywanie napędu to w O1 powinieneś słyszeć również sam silniczek jak pracuje , oczywiście przy wyłączonym silniku.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
maxdax, przy włączeniu obiegu wewnętrznego słychać jakby przesłona się zamykała i widać to po wyjęciu prawej części podszybia. Od strony dmuchawy znajduje się klapka sterowana elektrycznie. Jak naciskasz przycisk obiegu, zamyka ona dostęp powietrza z zewnątrz. Po wyjęciu filtra p.pyłkowego wszystko zobaczysz.
Jeśli klapa się nie zamyka, sprawdź bezpieczniki. Jeden z nich jest od tej właśnie klapy. Opis bezpieczników jest gdzieś na forum ( i w książce obsługi).
AHA, co do efektów dźwiękowych, to u mnie wyraźnie słychać zwiększony szum powietrza w kabinie po zamknięciu obiegu wewn.
[ Dodano: Sro 22 Cze, 11 17:01 ]
Jesli chodzi o brak możliwości włączenia obiegu zamkniętego gdy masz pokrętło na szybę przednią, to właśnie tak ma być. A to dlatego, żebyś w wilgotny dzień nie doprowadził do tragedii zaparowując sobie nieświadomie szybę wilgotnym powietrzem płynącym wprost z mokrej podłogi( dywaników czy jak to tam zwał).
Jest to równie ż opisane w książce od auta.
Komentarz
-
Komentarz